zondag 31 januari 2016

Een hemels ballet van licht

Je hebt het vast eens voorbij zien komen: een hemels ballet van licht dat langs de nachtelijke hemel danst in groen-, roze- en violettinten die zo uit een coole disco-act van de jaren 80 kunnen komen. Het fenomeen 'Noordenlicht' is zo’n magisch spektakel dat het jaarlijks miljoenen toeristen trekt.

Alhoewel het Noorderlicht lijkt op een onverklaarbaar stukje magie van moeder natuur is het eigenlijk vrij eenvoudig te verklaren: De zon zendt elektrisch geladen deeltjes uit. De aarde probeert, omdat de aarde magnetisch is, deze deeltjes aan te trekken. Sommige deeltjes komen daarom in onze atmosfeer terecht. Daar botsen elektrische deeltjes met luchtdeeltjes die in de atmosfeer rondzweven. Door zo’n botsing zenden de luchtdeeltjes licht uit. Er ontstaan gassen. Die gassen geven licht, net zoals het gas in neonverlichting. De verschillende kleuren van het noorderlicht komen door verschillende gassen.
In Europa is het bijzondere licht het beste te zien in de noordelijke landen zoals Zweden, Finland, IJsland en Groenland. Het leuke aan het Noorderlicht is dat het nooit hetzelfde is. Soms is het rood en dan is het weer groen. Het kan een gloed zijn of mistige strepen in de lucht maar ook een soort vuurwerk. Het is elke keer weer een verassing!

Hadden we je al verteld dat het Noorderlicht echt een eigen willetje heeft? Het Noorderlicht start pas wanneer de tijd daar rijp voor is, geduld is dus een schone zaak. Wil je de kans op succes vergroten? Houd dan rekening met de volgende factoren: het noorderlicht is het meest te zien tegen het einde van de herfst, in de winter en in het vroege voorjaar. Vanaf eind september tot eind maart is het donker van 18.00 uur tot 01.00 uur. Je maakt dan de meeste kans om het licht te zien.


PS Heineken heeft stiekem een heel andere verklaring voor waar het mooie groene licht vandaan komt: klik hier #worthwatching #notsponsored


_________________________________________________________________________________________________
VE Lifestyle | Scandinavische fashion & accessoires | outdoor | zakelijk | trendy | stijlvol | info@velifestyle.nl

Bezoek de webshop op www.velifestyle.nl