maandag 18 januari 2016

Bijzondere overnachtingen in Scandinavië

In Scandinavië vind je een aantal van de meest bijzondere hotels ter wereld. Het Scandinavische gebied is een prachtige vakantiebestemming waar je ultiem kunt genieten van de natuur en de rust. Zowel in de zomer als in de winter biedt het je een geweldige reiservaring. VE Lifestyle heeft een kleine selectie voor je gemaakt...


1. The Ufo in Zweden
Wat een unieke ervaring! De kamer, in de vorm van een UFO, is gemaakt van een duurzaam composiet materiaal. De UFO is gebouwd voor maximaal vijf personen, twee volwassenen in een tweepersoonsbed en drie kinderen, met aparte bedden. Daarnaast vind je een badkamer en een woonkamer in de hut (30 vierkante meter). Dat is toch alles wat je nodig hebt voor een comfortabele vlucht naar je jeugddromen?. 

2. Kemi Snow Castle, Finland
Een heus kasteel gebouwd van ijs, wauw! Dit bijzondere hotel biedt kamers met een gemiddelde temperatuur van -5°C en is geheel gemaakt van ijs en sneeuw. De kamers zijn voorzien van bedden met schapenvachten en slaapzakken met een binnenkant van fleece. Sommige kamers zijn ingericht met ijssculpturen. Alle kamers bieden toegang tot een gedeelde badkamer bij de verwarmde kasteellounge. Het hele hotel is een unieke ervaring en heeft een sneeuwkasteel, een sneeuwkapel voor bruiloften, diverse sculpturen met lichteffecten, een galerie met edelstenen en een tentoonstelling in het sneeuwkasteel.

3. The Mirror cube in Zweden
The Mirror cube is nog zo'n speciaal verblijf. Op grote hoogte tussen de bomen hangt een kubus die doorzichtig is van de buitenkant. Je moet dus goed kijken, anders zie je de kubus zo over het hoofd. Via een aangelegde loopbrug kan je de kubus bereiken. Dit vertrek ligt net iets hoger dan The Cabin wat zorgt voor een fenomenaal uitzicht. Zeker met zonsondergang is het adembenemend mooi.

4. Jukkasjärvi Ice Hotel in Zweden
Het Jukkasjärvi Ice Hotel in Zwedenwas de eerste in zijn soort en is de grootste. Het ligt in een kleine plaats 200 km vanaf de Noordpool waar 1100 mensen wonen en 1000 honden. Iedere winter overnachten hier meer dan 50.000 mensen in de hoop een glimp op te vangen van het Noorderlicht. Met een oppervlakte van 5.500 vierkante meters, is het hotel gebouwd met 1.000 ton ijs en 30.000 ton van een mix van sneeuw en ijs om de constructie te verstevigen. Alles in de kamers is gemaakt van ijs: bedden van ijsblokken, ijsbanken, ijsbars...maar de badkamers zijn wel verwarmd. Het hotel is geopend van december tot half april, wanneer het begint te smelten.

5. Het Vogelnest in Zweden
In Het Vogelnest vind je een hele grote tegenstelling tussen de buiten- en de binnenkant. De buitenkant is helemaal bekleed met takken. De boomhut is daardoor helemaal gecamoufleerd en je slaapt echt in een vogelnestje. Het interieur daarentegen is echt exclusief. Het is een ruime cabin waar een gezin met twee kinderen comfortabel in kunnen verblijven. De muren zijn bekleed met houten panelen en de ramen verdwijnen letterlijk in de takkenbrei aan de buitenkant. De kamer is 17 vierkante meter en heeft een aparte slaapkamer, badkamer en woonkamer. Je betreedt het Vogelnest met de hulp van een intrekbare trap.

6. Noordpoolresort Kakslauttanen in Finland
In het noordelijk gelegen Resort Kakslauttanen in Finland kunt u overnachten in een (warme) iglo met een glazen dak zodat u de Aurora Borealis vanuit uw bed kunt bewonderen. Kakslauttanen ligt op ongeveer 250km ten noorden van de Noordpool. Dat lijkt enigszins uit de richting maar het is slechts 30 minuten rijden vanaf Ivalo airport.


Bron: www.skyscanner.nl & www.travelvalley.nl


_________________________________________________________________________________________________
VE Lifestyle | Scandinavische fashion & accessoires | outdoor | zakelijk | trendy | stijlvol | info@velifestyle.nl

Bezoek de webshop op www.velifestyle.nl