vrijdag 8 januari 2016

5 dingen die je moet weten voordat je Kopenhagen bezoekt
Kopenhagen is zonder twijfel één van de leukste steden in Europa en hoort absoluut thuis op je bucketlist. Op slechts een uurtje (vliegen) afstand waan je je al in een andere wereld. Het lijkt wel of de mensen in de Nordics altijd nét even iets stijlvoller gekleed gaan en de restaurants voorop lopen in het serveren van unieke smaakcombinaties. De stad is gevuld met smalle slingerende straatjes, imposante koninklijke paleizen, gezellige hotspots en prachtige parken. Ga jij deze geweldige stad binnenkort bezoeken? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten:


  • De Denen zijn officieel de gelukkigste mensen op de planeet. Volgens het ‘World Happiness Report’ van de VN scoort Denemarken een 7,6. Grote kans dat je tijdens je trip wat van deze ‘happy vibe’ oppikt, winning!
  • In Kopenhagen houdt men ook van fietsen, lekker Hollands! Dit is ook echt de beste manier om de stad te ontdekken. In het centrum van de stad zijn verschillende verhuur punten waar je betrouwbaar een goede fiets kunt huren. Geen gedoe met openbaar vervoer! Je stapt zo vanuit je hotel op de fiets en bent in no-time bij alle hotspots. Kopenhagen is namelijk niet zo’n grote stad. De leukste wijken om op de fiets heen te gaan zijn: Vesterbro en Nørrebro.

    Genoeg van de actieve dagen op de tweewieler? Dan is de metro ook echt een uitkomst. Leuk feitje: De metro’s in Kopenhagen rijden automatisch. Er zit dus geen bestuurder in, erg leuk want daardoor kun je vanuit de voorruit meekijken hoe de metro rijdt.

  • Kopenhagen is extra 'groen': De Deense hoofdstad heeft elektrische bussen, burgers die dol zijn op recycling, bijzonder schone havens, winkels die kleding van biologisch bamboe verkopen, 64% van de hotelkamers in de stad zijn gecertificeerd als eco-vriendelijk en driekwart van het eten wat wordt geserveerd in restaurants is biologisch.

  • Misschien is het geen verassing meer voor je, maar Denemarken doet niet mee aan de Euro. Als je in Kopenhagen bent, zul je je wijntje dan ook met de Deense Kroon moeten afrekenen. Leuk feitje: Op de bankbiljetten staan meer historische bruggen en vondsten afgebeeld dan bekende mensen, wat logisch is voor een land waar constructie en vakmanschap meer waarde hebben dan het ego.


_________________________________________________________________________________________________
VE Lifestyle | Scandinavische fashion & accessoires | outdoor | zakelijk | trendy | stijlvol | info@velifestyle.nl

Bezoek de webshop op www.velifestyle.nl