dinsdag 17 november 2015

7 redenen om Lapland te bezoeken, ook al ben je geen winter fan


Steeds vaker valt het woord 'Lapland'. En als je denkt aan Lapland, denk je aan: Ijs, sneeuw, donkere dagen, het noorderlicht, avontuurlijke activiteiten, sauna en extreme kou. Maar waar ligt Lapland eigenlijk? Nou, er zijn eigenlijk geen duidelijke landsgrenzen aanwijsbaar, Lapland is namelijk geen officiële staat. Van oudsher wordt het gebied waar de rendieren leven Lapland genoemd. Dit komt tegenwoordig grotendeels neer op het gebied in Noord-Europa dat boven de poolcirkel ligt. Lapland spreidt zich uit over de noordelijkste provincies van Noorwegen, Zweden, Finland en een gedeelte van Rusland.

En dan nu, zoals de titel al heeft verklapt: 7 redenen om Lapland te bezoeken, ook al ben je geen winter fan:1. Je kunt de Kerstman ontmoeten

Als je van de kerst houdt, is een bezoekje aan ‘Santa Claus Village’ een echte must. Dit kerstdorpje vind je op de Poolcirkel, net buiten Rovaniemi. En alhoewel het een zeer toeristisch dorpje is, vol souvenirwinkels, is het wel echt een magische plek die je niet wilt missen. Dus neem een lekkere warme chocolademelk, klets even met de Kerstman en waan je in Winter Wonderland.

2. en zijn rendieren..

Helaas zijn de rendieren van de Kerstman niet in Sante Claus Village te vinden, maar gelukkig heb je elders wel de mogelijkheid deze vrolijke diertjes te bezoeken. Er zijn meerdere grote rendier boerderijen in Lapland.  Oh, en wist je trouwens dat rendieren ‘de kleintjes’ zijn? De eland is de grotere variant (en de kans is trouwens groot dat beide varianten op een willekeurige menukaart in Lapland worden aangeboden).

3. Je kunt honderden honden aaien
Als je ook maar een beetje van honden houdt, is het een echte must om een husky boerderij te bezoeken. Het Levi Husky Park bijvoorbeeld. Deze heeft ongeveer honderd honden, huskies, Japanse Spitzes en zelfs een wolf! Je kunt een ritje maken in een slee waar je, helemaal in Lapland stijl, wordt getrokken door huskies!

4. Je kan het Noorderlicht bekijken
Het is een van de meest spectaculaire en fascinerende natuurverschijnselen in het noordpoolgebied: Het noorderlicht (Aurora Borealis). Noorderlicht is een mooie lichtshow, gegeven door de zon. Op een heldere, koude, wolkenloze winternacht kun je soms noorderlicht zien.

5. Je kunt wintersporten..

Lekker skiën, langlaufen of het besturen van een sneeuwscooter. Het schijnt dat wintersport zeer verslavend is.
Als je het eenmaal te pakken hebt…

6. Maar ook lekker relaxen


Na een dag van allerlei winterse activiteiten, moet je absoluut doen wat de Finnen doen: Sauna! De sauna is een van de beste exportproducten van de Finse cultuur, een absolute gelukzaligheid. Belangrijk om te onthouden: In een publieke sauna is het dragen van badkleding hoogstwaarschijnlijk verboden.  En als je het echt goed wilt doen moet je na enkele minuten in de sauna naar buiten om lekker te gaan rollen in de sneeuw (na een paar keer oefenen ben je zo een echte sauna pro).

7. Je kunt je ware daredevil naar boven laten komen


Als de sneeuw met -15 graden een ‘makkie’ voor je is, kun je je ware daredevil in jezelf naar boven laten komen en een stapje verder gaan: Je kunt afreizen naar Noorwegen en daar je uithoudingsvermogen testen in de koude wateren. Is het niet als uitdaging voor jezelf dan is het wel om met een geweldig interessant verhaal thuis te komen. Laat je wel even door iemand filmen! Leuk voor op Facebook ;-)


Foto: http://abbottstravel.com


_________________________________________________________________________________________________
VE Lifestyle | Scandinavische fashion & accessoires | outdoor | zakelijk | trendy | stijlvol | info@velifestyle.nl

Bezoek de webshop op www.velifestyle.nl