zondag 29 november 2015

3 x Scandinavische modetrends

Scandinavische mode is helemaal hot op het moment. De Scandinaviërs staan natuurlijk al langer bekend om hun design en architectuur, maar nu is de mode aan de beurt. Scandinavische stijl staat voor praktische, comfortabele eenvoud en er chic uitzien zonder al te veel moeite. Met grote affiniteit voor mode en comfort, laten de inwoners van Scandinavische landen zoals Denemarken en Zweden zien hoe het moet (alhoewel je de Scandinavische stijl waarschijnlijk allang 'rocked', bewust of onbewust).

1. Bescheidenheid en eenvoud

Scandinavische mode gaat niet over de top want eenvoud staat hoog in het vaandel. De focus ligt op ontwerpen die zowel mooi als functioneel zijn. Dit betekent niet dat ze saai zijn, want bij de Scandinavische stijl draait het allemaal om betaalbare luxe. H&M is bijvoorbeeld een winkelketen die het Scandinavische gevoel voor mode omarmt en vrijwel iedereen aanspreekt qua stijl én prijs. Iets minder bekend maar net zo mooi: Ilse Jacobsen en Becksöndergaard.

2. Zwart, zwarter, zwartst 


De kleur zwart is zeer geliefd in Scandinavië. Goede opvolgers zijn zanderige, neutrale en natuurlijke tinten van bruin en grijs, zowel in de zomer als winter. Deze kleuren kun je samen goed met elkaar matchen en passen bij vrijwel alles. Ook altijd fijn: Het past vaak bij alle huid- en haar kleuren, lekker praktisch!

Voor mooie zwarte items neem eens kijkje bij onze items van mbyM….

3. Sportkleding

Het is onder Stockholmse dames helemaal hip en happening om rond te paraderen in Sportkleding. Ze lopen in de meest mooie pakjes, doen hun boodschappen in de meest mooie pakjes, gaan naar kantoor in de meest mooie pakjes, en zitten op het terras in je raadt het al: de meest mooie pakjes. Super praktisch én fashionable: Scandinavian style! Foto credits: Pinterest

_________________________________________________________________________________________________
VE Lifestyle | Scandinavische fashion & accessoires | outdoor | zakelijk | trendy | stijlvol | info@velifestyle.nl

Bezoek de webshop op www.velifestyle.nl