maandag 4 juli 2016

Alle mannen in Kronstad



Wij verkopen al lange tijd het merk ‘Kronstadt’.  Het ligt misschien voor de hand dat de naam ook daadwerkelijk verwijst naar het Russische havenstadje Kronstadt (in de Finse Golf), maar dat is niet het geval. Waar dit mooie merk dan wel vandaan komt? Kronstadt is een typisch Deens merk uit Noord-Europa en vertaald de Scandinavische stijl op een perfecte manier naar sterke basics. Of je nou een zakelijke meeting hebt of een gezellige avond met vrienden of familie. Van urban tot business en alles voor een zeer redelijke prijs. Eigenlijk is het gewoon een merk wat door iedere man gedragen kan worden.

Kronstadt kleding staat voor kwaliteitsitems tegen een eerlijke prijs. De overhemden, sweaters en t-shirts van Kronstadt zijn zo gemaakt dat de drager zich comfortabel, doch stylish, voelt: een perfecte combinatie. Het Dean overhemd, verkrijgbaar in diverse kleuren, is het ultieme voorbeeld hiervan. 

Shop jouw Kronstadt items hier


dinsdag 7 juni 2016

SHOP THE LOOK | SUMMER EDITION

Yes, eindelijk mag de summerlook editie online! Vorige week was het verschrikkelijk slecht weer dus dat rijmde natuurlijk niet helemaal met een summerlook blog. Roze en blauw zijn uitgeroepen als dé twee kleuren van het zomer seizoen 2016. Roze en blauw zijn erg veel te zien, apart, maar ook samen gecombineerd. In deze look zie je een mooie combinatie van mooie pasteltinten blauw en roze, gecombineerd met een andere zomertrend; metallic. De heerlijk comfortabele metallic slippertjes van Ilse Jacobsen zijn ook verkrijgbaar in andere kleurtjes: shop ze hier.



Geniet van het mooie weer en tot volgende week!
_________________________________________________________________________________________________
VE Lifestyle | Scandinavische fashion & accessoires | outdoor | zakelijk | trendy | stijlvol | info@velifestyle.nl

zondag 22 mei 2016

Ruwe katoen is het begin van elke spijkerbroek

Een spijkerbroek. Iedereen heeft er wel een in zijn of haar kast liggen. Maar hoe worden spijkerbroeken nou eigenlijk gemaakt? Dat lees je hieronder.

Katoen

Ruwe katoen is het begin van elke spijkerbroek. Deze katoen wordt geselecteerd uit de beste oogsten uit de hele wereld. Het proces begint met het wassen en mengen van de geselecteerde partijen. Het mengen wordt gedaan om de beste eigenschappen van verschillende soorten katoen te combineren. Tijdens de volgende fase wordt de katoen gerekt om het spinnen mogelijk te maken. Bij het spinnen wordt onderscheid gemaakt tussen ringspinnen en nieuwere, snellere methoden. Het traditionele ringspinnen geeft nog steeds de sterkste en mooiste garens. De gesponnen garens worden tot touw gedraaid welk een aantal malen in een indigo verfbad wordt gedompeld, hoe vaker des te donkerder blauw. Na het kleuren wordt het touw weer ontrafeld en kan het weefproces beginnen.

Denim
 
De geweven denim ondergaat nog een aantal bewerkingen voordat er een broek van gemaakt kan worden. Eerst wordt de pluis er van af gebrand, dan wordt de stof in verschillende richtingen scheef getrokken om bijvoorbeeld draaipijpen te voorkomen. Daarna wordt de stof nog voorgekrompen, dit verminderd het krimpen van je spijkerbroek met zo’n 20%. Hierna wordt de stof opgeslagen tot er een spijkerbroek van gemaakt zal worden.

Naaien
De spijkerbroek begint als patroon. Een standaard patroon bestaat uit ongeveer 15 onderdelen. Er zijn verschillende machines nodig om de stappen in het naaiproces te voltooien.

Afwerking
Om het zogenaamde stonewash effect te krijgen worden de broeken gewassen in zogenoemde puimstenen. Na het wassen worden alle losse draden verwijderd. Vervolgens krijg je een kwaliteitscontrole. Als dit alles is gedaan is de spijkerbroek klaar om verscheept te worden en beland de broek misschien wel in jou kast!


Wil je nou meer weten hoe spijkerbroeken worden gemaakt? Bekijk dan eens deze documentaire:


 

bron: www.dickandco.nl + www.onlinespijkerbroeken.com


Klik hier voor een spijker(look) jurkje van mByM



_________________________________________________________________________________________________
VE Lifestyle | Scandinavische fashion & accessoires | outdoor | zakelijk | trendy | stijlvol | info@velifestyle.nl

donderdag 28 april 2016

SMULLEN | Smörgåstårta


   
Lieve lezers,

Deze week weer even een andere blog dan dat je normaal van ons gewend bent. Met dit weer vind ik het altijd heerlijk om in de keuken te staan en deze keer heb ik een gerecht uitgekozen welke ik graag met je wil delen, namelijk Zweedse smörgåstårta.
 
Een smörgåstårta (letterlijk: boterhamtaart) is een typisch Zweeds gerecht met brood als basis. Qua smaak kan het vergeleken worden met onze koude schotel. Het is heel gemakkelijk te maken en je kunt 'm op vele manieren maken. Je kunt echt je fantasie de vrije loop laten! Deze variant, van Rachel Khoo, is met rode biet, dille, gepekelde zalm en mierikswortel.


1 Doe voor de zalmpekel het water in een pan met het zout, de suiker en de jeneverbessen. Schil de rauwe bieten, snijd ze in stukken en doe ze ook in de pan. Breng het water aan de kook en laat even bubbelen tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan in de koelkast.

2 Snijd de zalm in dunne reepjes. Leg ze 7 minuten in de koude pekel, haal ze eruit, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Gooi de pekel weg.

3 Klop de slagroom redelijk stijf en vouw de mierikswortelroom erdoor.

4
Besmeer de sneden brood met wat van de room en leg daar een laagje zalm op. Leg alle sneden brood op elkaar.

5 Snijd met een dunschiller of kaasschaaf plakjes van 1 kant van de  komkommer. Gooi de eerste groene plak weg en laat witte plakken met zaadjes liggen: je heb 4 perfecte plakken nodig voor rond de taart. Steek met een meloenlepeltje bolletjes uit de rest van de komkommer, zorg ervoor dat de bolletjes geen zaadjes hebben.

6 Besmeer de broodtaart met de rest van de room (alsof je een taart glazuurt) en werk de roomlaag mooi glad af met een paletmes. Plak de repen komkommer voorzichtig tegen de zijkanten van de broodtaart.

7
Snijd met een mandoline fijne plakjes van de ingemaakte biet en heel fijne plakjes van de citroen. Je kunt de bovenkant van je broodtaart nu gaan versieren. Ik leg de komkommerballetjes graag rondom langs de buitenrand en wikkel wat restjes zalm om mijn vinger om roosjes te maken. Verdeel de roosjes over de taart, met de plakjes biet, de plakjes citroen en de takjes dille. Bestrooi het geheel met zalmkuit. Zet de broodtaart in de koelkast tot je hem serveert.

INGREDIËNTEN
Voor 4 personen

- 4 sneden witbrood van goede kwaliteit van de bakker, zonder korst

Voor de gepekelde zalm
- 250 ml water
- 35 g grof zout
- 35 g kristalsuiker
- 1 tl jeneverbessen
- 1 kleine rauwe biet
- 150 g verse zalmfilet, zonder huid

Voor de mierikswortelroom
- 100 ml slagroom
- 1 el mierikswortelroom

Ter decoratie
- 1 kleine komkommer
- 1 kleine ingemaakte rode biet
- 1 onbespoten citroen
- een paar takjes dille
- 2 el zalmkuit

Extra nodig
- dunschiller of kaasschaaf
- meloenlepeltje
- paletmes
- mandoline




Njuta av din måltid, oftewel: eet smakelijk!



                                         Bron: http://www.jamiemagazine.nl


 

_____________________________________________________________________________________

VE Lifestyle | Scandinavische fashion & accessoires | outdoor | zakelijk | trendy | stijlvol
Bezoek de webshop op www.velifestyle.nl