maandag 22 februari 2016

Wie Ijsland zegt, zegt de Blue Lagoon!IJsland is een land van scherpe contrasten. Een plek waar het vuur en ijs naast elkaar bestaan. Waar donkere winters worden gecompenseerd door de midzomernacht. Een land met een rijke en levendige cultuur en ongekend mooie landschappen….

Blue Lagoon gezichtsbehandelingEn wie Ijsland zegt, zegt de Blue Lagoon! Want wat zou IJsland zijn zonder zijn wereldberoemde warmwaterbronnen? Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van het moment. Je kunt het hele jaar door en letterlijk overal genieten van de natuurlijke warmwaterbronnen want er zijn er honderden, verspreid door het hele land. De natuurlijke warmwaterbronnen zijn geliefd bij zowel toeristen als bij de plaatselijke bevolking. Omdat het zo dichtbij de hoofdstad Reykjavik ligt (en tevens dichtbij de internationale luchthaven bij Keflavik) is het ook een populaire bezigheid voor reizigers met korte tussenstop in IJsland.  De modder is één van de grootst aantrekkingskrachten van de Blue Lagoon: wrijf het uit over je gezicht, geef het vijf minuten en voel dat je huid jonger en zachter wordt terwijl je wacht!
Openingstijden
Blue Lagoon is dagelijks geopend tussen 9.00 en 21.00 (1 juni - 30 juni, 16 aug - 31 aug). In het hoogseizoen tussen 9.00 en 0.00 (1 juli - 15 aug) en in de winterperiode tussen 10.00 en 20.00 (1 sept - 31 mei). Na sluitingstijd mag je nog uiterlijk 45 minuten in het zwembad blijven.
 
Toegangsprijzen
Een entreekaartje kost tussen €33 en €40 per persoon, afhankelijk van het seizoen. Voor een kind betaal je €15. Als je geen badhanddoek of zwemkleding hebt meegebracht, dan kun je deze huren bij de ingang. Op de website van Blue Lagoon kun je de overige prijzen bekijken.


TIPS
·     Wanneer je besluit zelf te gaan rijden in Ijsland, is het belangrijk om te weten dat de Blue Lagoon onderweg op de verkeersborden alleen in het 'IJslands' wordt aangegeven: “Bláa Lónið”. 

·      Bezoek Blue Lagoon op de dag van aankomst of op de dag van vertrek. Het ligt namelijk dichtbij de internationale luchthaven Keflavik waardoor het makkelijk te combineren valt.

·      's Avonds is het vaak rustig bij Blue Lagoon. De grote groepen zijn dan alweer vertrokken en er hangt meestal een erg relaxt sfeertje.

·      Is je haar behandeld? Vermijd dan het zwavelrijke water op je haar. Ga niet met je haar in het water (onder water) want dit zal je coupe verpesten.

·      Smeer de silica modder dat op de bodem van het geothermale bad ligt op je gezicht als gezichtsbehandeling. Een bezoek aan Blue Lagoon is niet compleet als je dit niet gedaan hebt.


bron: bluelagoon.nl & reisvormen.nl

_____________________________________________________________________________________

VE Lifestyle | Scandinavische fashion & accessoires | outdoor | zakelijk | trendy | stijlvol
Bezoek de webshop op www.velifestyle.nl